Nova kuhinja s Harvey Normanom

Od početka do kraja - priprema za nacrt

Gdje i kako započeti?

Izgradnja kuhinje velika je odluka i konkretna investicija za svako kućanstvo, stoga je dobra ideja pravilno se pripremiti za kupnju. Prije odlaska u trgovinu razmislite o nekoliko ključnih točaka koje će vama i prodavaču biti od velike pomoći u planiranju i odabiru. Pripremite list papira i olovku, vodite bilješke te pažljivo proučite naš popis savjeta.

Kuhinja je srce doma!

Razmislite o svom načinu života

Koncept kuhinje se neprestano razvija, a dodavanjem mnogih novih funkcionalnosti i pametnih rješenja, mijenja se i njihov dizajn. Kuhinja je odavno postala više od mjesta samo za kuhanje, pripremu i spremanje hrane. Današnja kuhinja je puno više! Ona je mjesto za druženje i obiteljski razgovor, mjesto za zabavu prijatelja i stvaranje sjećanja. Danas kuhinje nazivamo srce doma!

Upotreba nove kuhinje

 • Koliko vremena u prosjeku provedete u kuhinji?
 • Tko iz vašeg domaćinstva aktivno koristi kuhinju?
 • Koji stil namještaja volite? Sviđaju li vam se više moderniji oblici ili oni klasični?
 • Koliko ste vremena spremni uložiti u održavanje i čišćenje kuhinje?
 • Koliko hrane želite pohraniti u kuhinji?
 • Koliko je velik prostor u kojem će biti vaša nova kuhinja?
 • Koliko posuđa i pribora za jelo imate?

Otkrijte svoj stil

 • Navedite 5 najdražih boja.
 • Zamislite 3 omiljena uzorka.
 • Odaberite jedan od pridjeva: moderan, klasičan, rustikalni.
 • Ručkice: da ili ne?
 • Drvo ili mramor?

Mjerenje

Prije kupnje kuhinje morat ćete izvršiti točno mjerenje prostora. Važne dimenzije su: duljina, visina i dubina. Dimenzije su ključne za naše prodavače kako bi vas mogli savjetovati i pripremiti 3D nacrt kuhinje. Prije mjerenja nacrtajte plan prostora u koji ćete unijeti mjerenja u stvarnom vremenu. Odvojite vrijeme za mjerenje i budite precizni.


Prvo mjerenje

Prvo izmjerite duljine i visine svih zidova u sobi. Zatim napravite još jedno mjerenje između kuta zida i okvira vrata s obje strane.

Drugo mjerenje

Izmjerite sve prozore u sobi. Zatim izmjerite udaljenost između poda i donjeg ruba prozora i udaljenost između stropa i gornjeg ruba prozora. Zatim izmjerite sva vrata na isti način.

Treće mjerenje

Nemojte zaboraviti na priključke za vodu, struju i ventilaciju. Izmjerite i sve ostale predmete u sobi kao što su radijatori, prekidači, utičnice i slično.

Četvrto mjerenje

Odredite koju dubinu elemenata želite i koja je vaša idealna visina radne površine. To je posebno važno prilikom naručivanja kuhinje po mjeri.


Zapamtite: Preporučuje se da za svaki zid napišete od čega je načinjen. Izrađuje li se od betona, opeke, drveta ili drugog materijala? Ovaj podatak određuje broj zidnih elemenata, njihovu veličinu i oblik.

Planirajte raspored kuhinje

Raspored kuhinje uvelike ovisi o raspoloživom prostoru. Imate li prostora za kutnu funkcionalnu kuhinju ili moderan otok u kuhinji? Živite li u potkrovlju ili imate studio? Prostor podosta diktira izgled, a izgled dalje diktira organizaciju radnih površina. Kretanje u kuhinji treba biti fluidno i što kraće. Na taj način kuhat ćete jednostavnije, brže i slađe.

Obavezno razmisliti o dijelovima kuhinje gdje ćete:

 • Pripremati hranu
 • Prati posuđe
 • Pospremati namirnice

Kupnja kućanskih aparata

Trebat će vam i odgovarajuća bijela tehnika za novu kuhinju, pa razmislite o tome što i kakve kućanske aparate želite imati. Utvrdite želite li plinsku, električnu ili kombiniranu ploču za kuhanje. Kakva vam je pećnica potrebna? Želite li mikrovalnu pećnicu? Vrsta hladnjaka je također jedna od važnijih odluka. Možete odabrati između ugradbenih i samostojećih, isto kao i s perilicama posuđa.

Imate li sve potrebne informacije?
Prijavite se na besplatan nacrt kuhinje ili nas posjetite osobno u našoj najbližoj poslovnici.
Za dodatna pitanja nazovite: 01 55 66 200 ili nam se javite na email: info@harveynorman.hr.

Prijava za besplatan nacrt kuhinje

Ispunite prijavnicu i uskoro ćemo biti s vama.